HAL Management Trainee Online Test Questions with Answers



HAL Management Trainee Online Test Reasoning and Aptitude Questions with Answers

1.Find the wrong number in the sequence 1,2,6,15,31,56,91
(a) 15
(b) 6
(c) 56
(d) 91
Ans : (d) 91

2.Find the next number in the sequence 1,2,4,7,11,___
(a) 15
(b) 18
(c) 16
(d) 12
Ans : (c) 16

3.When a product is sold at certain price, it gives 20% gain. What is the gain when it is sold at thrice the price ?
(a) 250
(b) 260
(c) 270
(d) 280
Ans : (b) 260

4.The average weight of two groups consisting of 70 and 30 members are 70 and 30 respectively. What is the total average weight ?
(a) 61
(b) 58
(c) 49
(d) 52
Ans : (b) 58

5.A man complete a journey in 10 hours. He travels first half of the journey at the rate of 21 km/hr and second half at the rate of 24 km/hr. Find the total journey in km.
(a) 220 km
(b) 224 km
(c) 230 km
(d) 234 km
Ans : (b) 224 km

6.A man is facing south. He turns 90o in the clockwise direction and then 135o in the same direction. Which direction is he facing now?
(a) North-East
(b) North-West
(c) South-East
(d) South-West
Ans : (a) North-East

7.The sum of two digit number and its reverse number is 99. How many such numbers are possible ?
(a) 9
(b) 10
(c) 16
(d) 100
Ans : (b) 10

8.A rectangular park 60 m long and 40 m wide has two concrete crossroads running in the middle of the park and rest of the park has been used as a lawn. If the area of the lawn is 2109 sq. m, then what is the width of the road?
(a) 3 m
(b) 2.91 m
(c) 5.82 m
(d) None of these
Ans : (a) 3 m

9.Two pipes A and B can fill a cistern in 37 1/2 minutes and 45 minutes respectively. Both pipes are opened. The cistern will be filled in just half an hour, if the B is turned off after:
(a) 5 min
(b) 10 min
(c) 9 min
(d) 15 min
Ans : (c) 9 min

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/10 (15 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 4 votes)

HAL Management Trainee Online Test Questions with Answers, 3.7 out of 10 based on 15 ratings