Latest accenture placement papers


1)APTITUDE TEST:

Questions = 55 ; time limit = 60 minutes…along with that an essay to write in the same sheet in another 10 minutes. No sectional cut off, no negative marking. Offline (paper & pen) test
Directions for Questions 1-3 : Choose the option which will correctly fill the blank.

1. My home town ___ California is a wonderful place to live. I live ______ a suburb not far from a busy city.  ___
___a fast pace
A. at,  in
B.  in, at
C. in,in
D. at,  on
Ans: C

2. In the evening, all the kids _____  our neighborhood play ball on the street. Some play basketball _______   a court
marked by  chalk. Others play ping-pong ______a neighbor’s garage
A. at, out, in
B. in, on, in
C.  at, on , in
D. in, on, at
Ans: B
3. Mary goes ________ school _______ 9 O’clock ______bus.
A. to,  at, by
B. to, in, by
C. to, at, by
D. to, in, with
Ans: C
Directions for Questions 4-6 : Choose the word nearest in meaning to the word in ITALICS from the given options
4  .The man  vehemently denied all the charges of corruption that were leveled against him

A. Forcefully
B. Serenely
C. Devoutly
D. Hysterically
E. None of these
Ans: A
5. The notice said that the meeting would begin  precisely  at 9.00 am.

A. Exactly
B. Accurately
C. Concisely
D. Approximately
E. None of these
Ans: A
6. The art movie I watched this evening has put me in a pensive mood

A. Confused
B. Depressed
C. Cheerful
D. Reflective
E. None of these
Ans: D

Directions for Questions 7-10: Choose the answer option which will correctly fill the blank.
7) They are ___ group of law breakers living in _____ heart of this city
A) the, a
B) The, the
C) A, the
D) in, the
8) The US is ______ open economy and _____ strong proponent of free trade globally..
A) an, a
B) The, the
C) a, the
D) in, the
Ans : A
9) _______ study compares office occupancy costs in 202 key locations across 57 countries around ______ world.
A)  the, an
B)  the, the
C)  an, the
D) a, the
Ans: B
10) It is pleasant to have ______sleep in  ______ afternoon
A) a, a
B) A, an
C ) An, the
D) a, the
Ans: C

Directions for Questions 11-15: Read the passage and answer the questions that follow on the basis of the information provided in the passage.
No effort is made to understand the reasons for these recurring disasters. Nobody has or the time or the inclination to understand the reasons. Unless and until we make an effort to understand these disasters will continue year after year with ever-increasing intensity.
The paramount need of day is “information, education, and planning”. Information would mean  gathering data from all over the world about environmental degradation, loss of forest cover or mangroves, and pollution of all kinds. Education would mean informing the rules the mankind the reasons for these distressed. People must be made aware of the phenomenon of global warming. The vaporous by products of human activities create gas, like carbon dioxide-CO2 – which traps vast amount of heat resulting in the increase of earth’s temperature, which boosts sea-level, shifts seasons. Unseasonal floods, rains, droughts etc. are the direct pattern of seasons but not so under E1 Nino. Increase of two degrees in global warming can cause a havoc. Greenhouse effect is another phenomenon, which haunts us, incoming sunlight has an energy equivalent to about 3,100 watts bulbs per sq yard. Lower air layers, which contain a number of gases, water vapour , CO2 and many others, trap the heat when these gases warm up, some of the heat is radiated back to earth ‘s surface. This is broadly known as green effect. CO2 emission accounts for 60 percent of warming and has a life span of about 100 years in the atmosphere. Water vapour in contrast has a life span of eight days only. Ozone-level depletion is another cause of series concern as it causes killer cancer for which as yet there is no cure. Once we understand the causes, it is easy to take to remedial measures. This brings us to planning. Effluent management planning is the dire need of the day. There should be steering committee of governmental ministers, scientists, industries, NGOs, to devise means to develop and install machineries to prevent major cause of polluting effluents mentioned earlier. Within a time-bound framework, these devices must be installed, failing which the erring industries must be closed down. No new industries should be permitted without efficient effluent management and treatment. Chemical pesticides should be phased out gradually. Indian farmer for centuries depended upon organic fertilizers. Let us opt for them again. Recently, studies showed that mother ‘s milk has DDT contents, obviously from consuming food having agrochemicals or pesticides. The indiscriminate use of pesticides kills both predatory and beneficial insects also. Let us bring back use of Neem for pesticides, which kills only predatory insects, or Tulsi for cleaning the atmosphere from suffocating pollution. Planting these trees on war footing in the urgent need of the day. A country needs more than 30 percent forest cover. Trees retain water in soil and act as buffers against the waves. They are necessary for maintaining the regular cycle of seasons. India has less than 20 percent of forest cover. All this is possible if we opt for information technology. Vast sources of information are available. Let us use them to bring the knowledge to the doorstep of a common man, the executive, the politicians and the judiciary. Environment is a finely-tuned and extremely well –balanced ecological mechanism. Flora and fauna, birds, animals and, of course, humans play a vital role. Touch one adversely and all suffer. We are courting irreversible disaster. We have turned our back on Nature. Let us go back to Nature- at least for our survival.
11. According to the author, the various constituents of the environment are
A. Supplementary
B. Independent
C. Mutually in exclusive
D. Interdependent
Ans: D
12. According to the author, the first step toward any remedy is
A.  Understanding the cause
B. Analysis of the existent resources
C. Planning
D. Sound implementation of ideas
Ans:A
13. Which of the following is not inferable from the passage?
I. Cancer is Incurable.
II. The present nature of men’s interaction is unsustainable.
III. Mother’s milk is not advisable.
A.  I only
B. I and II
C. II and III
D. All I, II and III
Ans: B
14. Which is the main culprit that causes greenhouse effect?
A.  incoming sunlight
B.  trapping gases
C. gaseous radiation
D. lower air-layers
Ans: C
15. India’s forest cover is roughly
A. Half of what is needed
B. Adequate
C. Adequate for mangroves
D. None of these
Ans: A
16. Which of the following would not get the author’s support, in your view?
A. Genetically modified rice for eating
B. Food grains produced by robots
C. Drinks containing artificial flavors and preservations
D. All of the above
Ans: D
Directions for Questions 17-20:
One recent example of industrial hyper growth has taken place in the recycling industry, led by the rapid expansion of the recycled paper market. Though many laws were enacted in the late 1980s to encourage (and in some cases require) the collection of waste paper for recycling, there were not, at that time, companies with sufficient capacity to recycle it all. Consequently the collected paper accumulated in storage, usually at the expense of the recycling companies, thereby adding to their overhead and squeezing their already thin profit margins. Today a different situation exists. Fifty-seven new paper mills have been built since 1991, and of these, at least twenty-nine use recycled fiber. This surge in capacity has resulted in a concurrent rise in profits. The price per Ton of waste paper has quadrupled in the past year, as have the prices of corrugated cardboard and used newsprint. Trash haulers have benefited from these conditions by combining their trash hauling and recycling operations. Recycling centers are connected both to the clients to whom they sell end products and to those from whom they collect refuse; thus, the company gets paid twice for the same trash, once for hauling the waste and once for selling the usable material. Industry profits have increased more than tenfold during this period. As the industry has become more competitive, some haulers have chosen to rebate a portion of this money to their clients in the hopes of ensuring their loyalty.
17. According to the passage, which of the following is a reason for the increase in profits in the trash hauling business?

A Haulers’ ability to sell both services and products.
B Money offered by haulers to preferred customers.
C Foresight exhibited by the leaders of the industry.
D Haulers’ willingness to adapt technology to a changing industry.
E Passage of stricter environmental legislation.
18. It can be inferred from the passage that the price of waste paper

A will increase steadily over the next few years
B will increase as more companies get involved in the industry
C is closely related to the availability of trash haulers
D is not as important to trash haulers as the price they charge for hauling waste
E is sometimes set by the weight of the product
19. The author of the passage would most likely agree with which of the following?

A. Competition between trash haulers and recyclers will prevent the recycled paper industry from reaching its full
economic potential.
B. Pressure from anti-environmental groups has increased pressure on the government to oppose recycled paper
initiatives.
C. The recycled paper industry may continue to grow at its present rate as long as the industry remains profitable.
D. The profit-seeking of recyclers have overshadowed environmental concerns in the recycled paper industry.
E. Government negligence prevented the recycled paper industry from becoming successful until the early 1990’s.
20. According to the passage, all of the following are results of the increase in the number of new mills using
recycled finer except

A. The price of waste paper has risen dramatically.
B. Trash haulers are earning increased revenues.
C. Profits at recycling centers have increased more than tenfold.
D. The price of corrugated cardboard has risen.
E. Trash haulers have been forced to compete with recyclers.

Section 2 -Analytical Ability
No. of Questions: 20
Duration in Minutes: 20
21. A can do a piece of work in 36 days, B in 54 days and C in 72 days. All of them began together but A left 8 days
and B left 12 days before the completion of the work. How many days in all did C put in till the entire work was
finished?
A.  48 days
B.  24 days
C. 12 days
D. None
Ans: B
22.  A person travels through 5 cities – A, B, C, D, E. Cities E is 2 km west of D. D is 3 km north-east of A. C is
5km north of B and 4 km west of A. If this person visits these cities in the sequence B – C – A – E – D, what
is the effective distance between cities B and D?
A. 13 km
B. 9 km
C. 10 km
D. 11 km
Ans: A
23. The horizontal distance of a kite from the boy flying it is 30 m and 50 m of cord is out from the roll. If the wind
moves the kite  horizontally at the rate of 5 km per hour directly away from the boy, how fast is the cord being
released?

  1. 3 km per hour
  2. 4 km per hour
  3. 5 km per hour
  4. 6 km per hour

Ans:D

24. Two liquids A and B are in the ratio 5 : 1 in container 1 and in container 2, they are in the ratio 1 : 3. In what ratio
should the contents of the two containers be mixed so as to obtain a mixture of A and B in the ratio 1 : 1?

  1. 2 : 3
  2. 4 : 3
  3. 3 : 2
  4. 3 : 4

Ans:D
25. A closed wooden box of thickness 0.5 cm and length 21 cm, width 11 cm, and height 6 cm, is panted on the
inside. The cost  of  painting is Rs 70. What is the rate of painting in rupees per sq. cm?

A. 0.7
B. 0.5
C. 0.1
D. 0.2
Ans:C
26. If a number 774958A96B is to be divisible by 8 and 9, the values of A and B, respectively, will be:

  1. 7,8
  2. 8,0
  3. 5,8
  4. None of these

Ans:C

27. The price of a Maruti car rises by 30% while the sales of the car came down by 20%. What is the percent change
in the total revenue?

  1. 4
  2. -2
  3. + 4
  4. 0

Ans:C

28. A man travels three-fifths of distance AB at a speed of 3a, and the remaining at a speed of 2b. If he goes from B
to A and back at a speed of 5c in the same time, then:

  1. 1/a + 1/b = 1/c
  2. a + b = c
  3. 1/a + 1/b = 2/c
  4. None of these

Ans:C

29. A cube of side 12 cm is painted red on all the faces and then cut into smaller cubes, each of side 3 cm. What is the
total number of smaller cubes having none of their faces painted?

  1. 16
  2. 8
  3. 12
  4. 24

Ans:B

30.I bought 5 pens, 7 pencils and 4 erasers. Rajan bought 6 pens, 8 erasers and 14 pencils for an amount which was
half more than what I had paid. What percent of the total amount paid by me was paid for the pens?

  1. 37.5%
  2. 62.5%
  3. 50%
  4. None of these

Ans:B
31. A man has nine friends, four boys and five girls. In how many ways can he invite them, if there have to be exactly
three girls in the invitees?

  1. 320
  2. 160
  3. 80
  4. 200

Ans:B
32.  In a watch, the minute hand crosses the hour hand for the third time exactly after every 3 hrs 18 min 15 seconds of
watch time. What is the time gained or lost by this watch in one day?

  1. 14 min 10 seconds lost
  2. 13 min 50 seconds lost
  3. 13 min 20 second gained
  4. 14 min 40 second gained.

Ans:B
33. Two trains, 200 and 160 meters long take a minute to cross each other while traveling in the same direction and
take only 10  seconds when they cross in opposite directions. What are the speeds at which the trains
are traveling?

A.     21 m/s; 15 m/s
B.     30 m/s; 24 m/s
C.     18 m/s; 27 m/s
D.     15 m/s; 24 m/s
Ans : A

34. A, B and C can do a work in 5 days, 10 days and 15 days respectively. They started together to do the work but
after 2 days A and B left. C did the remaining work (in days)

A.     1
B.     3
C.     5
D.     4
Ans : D

35. A can complete a project in 20 days and B can complete the same project in 30 days. If A and B start working
on the project  together and A quits 10 days before the project is completed, in how many days will the project
be completed?

A.     18 days
B.     27 days
C.     26.67 days
D.     16 days

Ans : A
36. f log 2 = 0. 3010, then find how many digits are contained in the number 256.

A.     15
B.     16
C.     17
D.     Cannot be determined
Ans : C

37. After a discount of 11.11%, a trader still makes a gain of 14.28%. At how many percent above the cost price
does he mark his goods?
A. 28.56%
B. 35%
C. 22.22%
D. None of these
Ans: A
38. The average marks of a student in ten papers are 80. If the highest and the lowest scores are not considered, the
average is 81. If his highest score is 92, find the lowest.
A. 55
B. 60
C. 62
D. Cannot be determined.
Ans: B
39. The sum of the areas of two circles which touch each other externally is 153?. If the sum of their radii is 15, find the
ratio of the larger to the smaller radius.
A. 4
B. 2
C. 3
D. None of these
Ans: A
40. A student gets an aggregate of 60% marks in five subjects in the ratio 10 : 9 : 8 : 7 : 6. If the passing marks are
50% of the maximum marks and each subjects has the same maximum marks, in how many subjects did he pass
the exam?
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5
Ans: C
Directions for Questions 41-45: Follow the directions given below to answer the questions that follow. Your answer for each question below would be: A, if ALL THREE items given in the question are exactly ALIKE. B, if only the FIRST and SECOND items are exactly ALIKE. C, if only the FIRST and THIRD items are exactly ALIKE. D, if only the SECOND and THIRD items are exactly ALIKE. E, if ALL THREE items are DIFFERENT.
41) YYIIYIYJIYJL,YYIIYIYJIYJL ,YYIIYIYJIYJL

A) A
B)B
C)C
D)D
E)E
Ans:A
42) 1110001010010101.01101, 11100010110010101.01101, 1110001010010101.011101

A) A
B)B
C)C
D)D
E)E
Ans:E
43)PQPQPQPQPQQPPQPQ,PQPQPQQPQPQQPPQPQ,PQPQPQPQPQQPPQPQ

A) A
B) B
C)C
D)D
E)E
Ans:C
44) 77566141667811.122123, 77566141667811.122123, 775661141667811.122123

A) A
B) B
C)C
D)D
E)E
Ans:B
45) 0471-2245771, 0471-2246771, 0471-2246771

A) A
B) B
C) C
D) D
E) E
Ans: D
Directions for Questions 46-50: Follow the directions given below to answer the questions that follow. Seven instructors – J, K, L, M, N, P and Q – teach management courses at a premier institute in east India. Each instructor teaches during exactly one term: the first term, the second term, or the third term. The following conditions apply:

K teaches during the third term.
L and M teach during the same term.
Q teaches during either the first term or the second term.
Exactly twice as many instructors teach during the third term as teach during the first
term. N and Q teach during different terms.
J and P teach during different terms.

46. Which one of the following could be an accurate matching of instructors to terms?
A. M: the first term; P: the second term; Q: the first term
B. J: the third term; L: the third term; P: the third term
C. L: the first term; N: the second term; P: the third term
D. J: the first term; M: the third term; N: the second term
Ans:D
47. Which one of the following cannot be true?
A. L teaches during the first term
B. M teaches during the second term
C. M teaches during the third term
D. N teaches during the second term
Ans:A
48. If exactly one instructor teaches during the second term, which one of the following must be true?
A. J teaches during the third term
B. L teaches during the first term
C. M teaches during the third term
D. P teaches during the second term
Ans:C
49. Each of the following contains a list of instructors who can all teach during the same term EXCEPT:
A. J,K,M
B. J,L,M
C. K,L,P
D. K,P,Q
Ans:D
50. If more instructors teach during the second term than teach during the first term, then which one of the following instructors
must teach during the second term?
A. J
B. M
C. N
D. P
Ans:B
Directions for Questions 51 to 55: Refer to the data below and answer the questions that follows.All the roads of city Z are either perpendicular or parallel to one another. The roads are all straight. Road, A, B, C, D and E are parallel to one another. Roads G, H, I, H, J, K, L and M are parallel to one another.

i. Road A is 1 mile east of road B
ii. Road B is 1/2 mile west of C.
iii. Road D is 1 mile west of E.
iv. Road G is 1/2 mile south of H.
v. Road I is 1 mile north of J
vi. Road K is 1/2 mile north of L.
vii. Road K is 1 mile south of M

51. Which of the following statements is necessarily true?
A. I is 1 mile north of L
B. D is 2 miles west of B
C. E and B intersect
D. M is 1.5 miles north of L
Ans: D
52. If E is midway between B and C, then which of the following statement is false?
A.  D is less than 1 mile from B.
B. C is less than 1.5 miles from D.
C. Distance from E to B added to distance of E to C is 1/2 mile.
D. D is 2 miles west of A
Ans :D
53. Which of the following possibilities would make two roads coincide?
A. L is 1/2 mile north of I
B. D is 1/2 mile east of A
C. I is 1/2 mile north of K
D. C is 1 mile west of D
Ans: C
54. If X is parallel to I & X is 1/2 mile south of J & I north of G, then which road would be ½ mile apart?
A. I and X b
B. X and H
C. J and G d
D. J and H
Ans:B
55. If road E is midway between B and C, then the distance between A and D is
A. 1/2 mile
B. 1 mile
C. 1.75 miles
D. 2.5 miles
Ans:C

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Latest accenture placement papers, 9.5 out of 10 based on 2 ratings